Гардът от националния отбор на България по баскетбол Павлин Иванов изрази своите впечатления след драматичната загуба от състава на Босна и Херцеговина със 73:76, която елиминира "лъвовете" от битката за място на Мондиал 2023. Ето какви сподели Иванов след двубоя пред колегите от "Нова спорт":

“В последната им атака ни взеха борбата в нападение след пропуснатия наказателен. Не успяхме да загърбим, но бяхме с четирима ниски играчи на паркета, което ни помогна да се държим в мача. Джанан Муса е доста добър нападател, проси си доста фаулове. Вкара ми тройката от деветия-десетия метър през ръка. Случва се. Поздравявам го, но това е много по-лесно, отколкото когато падаш с две точки. Пробва я - вкара я. Той е добър играч и затова играеше в НБА. 

За мен е много важно и радостно, че когато излизаме преди всеки мач виждам в съотборниците си, че излизаме за победа, без значение дали играем срещу Литва, Латвия или Босна и Херцеговина. Винаги излизаме за победа и се борим до самия край. Надграждаме с всеки изминал кръг. Сега вече мислим за следващите преквалификации, а след това отиваме на Европейско. Важното е, че надграждаме. Със сигурност ще дойде ден, в който ще ни се върне. 

Лидер няма как да се усещам. Това е национален отбор и във всеки мач лидерът е различен, всеки вярва на другия. Другите отбори имат много по-класни играчи на ниво Евролига. Усещам се като част от отбора. 

Зрителите виждат, че Дий Бост оставя сърцето си на терена за нас, така че го поздравявам и се надявам да продължи така. Вярвам, че ще го направи. Той идва заради нас, а не заради нещо друго. 

Започнахме една градация още като Любо Минчев беше треньор и след това тя продължи с Росен Барчовски. Това беше един преход, защото преди това играхме много слабо. Очаквам много тежка атмосфера в Грузия и много тежки мачове. Там са само класни отбори и ние сме аутсайдер, но само на хартия. Ние ги познаваме - те нас не", заяви Павлин Иванов.

Снимки: Владимир Иванов