Най-успешният треньор в историята на школата на футболен клуб Добруджа – Кольо Марков, се завръща на работа в нея. На проведеното снощи Общо събрание на клуба председателят на Управителния съвет Йордан Йорданов и директорът на детско-юношеската школа Стефан Славов поканиха Кольо Марков на работа в отбора. Той прие предложението, като предстои да бъде уточнено коя юношеска формация ще води.

Кольо Марков е първият треньор, извел Добруджа до републиканска титла и единственият в историята на клуба с 3 медала от държавните първенства за юноши. През 1983 г. юношите младша възраст на Добруджа са шампиони на България под негово ръководство. Той има още сребърен и бронзов медал с юношите, съответно през 1990 и 1992 г. След това в поредица от сезони е старши треньор или помощник-треньор на мъжкия отбор в най-успешния период в историята на клуба.

По време на Общото събрание президентът на Добруджа Йордан Йорданов обясни, че изборът на Кольо Марков е в следствие на факта, че школата се нуждае от поне още един нов треньор, тъй като клубът има сключен договор с Община Добрич и всички детски градини в града за провеждане на тренировъчна дейност в тях.

Той обяви, че е договорено двама треньори от школата през септември да бъдат на специализация в един от водещите италиански отбори – Аталанта.