Драматични обрати се случват в живота на сина на президента Румен Радев. 18-годишният Георги Радев изненадващо е прекратил футболната си кариера и е бил премахнат от младежкия отбор на ЦСКА, където имаше шанса да играе едва няколко месеца.

От новия футболен сезон името му не присъства в картотеката на играчите на клуба след серия от мачове, на които бил на резервната скамейка. Причината за напускането му от клуба не е известна, но фактът, че не е бил поканен в друг отбор и не се е върнал в бившия си тим „Барокко спорт, красноречиво говори, че спортните му амбиции отстъпват на заден план.

Президентският наследник от дете тренираше и талантът му бе забелязан дори от представители на известния клуб „Валенсия“, които го бяха поканили на проби в Испания. Самият Румен Радев в едно от малкото си лични интервюта сподели, че футболът бил приоритет №1 за сина му.

Според близки до семейството Георги се отказал от мечтата си, за да подобри успеха си в училище. Напролет му предстоят матури и кандидатстудентски изпити, тъй като ще бъде от новия випуск с абитуриенти. От обкръжението му издават, че се е насочил към университет в чужбина по настояване на родителите му, затова наблягал и на езиците.

Предстои му да завърши елитното столично 138-о училище „Проф. Васил Златарски“, където освен традиционните английски, немски, испански, руски и френски от няколко години насам гимназистите изучават и екзотичните китайски и японски език. Целта Георги да бъде изпратен да учи отвъд границите на България била, за да се откъсне от приятелската му среда тук, покрай която неведнъж се набърква в скандали още преди да навърши пълнолетие.

Все пак Георги продължава да се пали на тема футбол, но като фен. През миналата есен двамата с баща му изгледаха заедно световната квалификация България-Северна Ирландия на националния стадион „Васил Левски“. Държавният глава от години не се бе появявал заедно със сина си, но на дербито двамата стояха един до друг в Сектор „А“ заедно с феновете, а не във ВИП ложите. Въпреки това бяха строго охранявани от НСО през цялото време, а Георги не изглеждаше особено щастлив от вниманието, насочено към него и баща му.