Светът на спорта беше потресен от поредната трагична новина. Бившият вратар на ПСЖ Кристоф Рево е открит мъртъв в дома си. Тялото на 48-годишния французин е намерено от притеснени негови колеги, които го потърсили, след като не отговарял на обажданията им.

Полицията в пристанищния град в Нормандия е започнала разследване на обстоятелствата около смъртта на бившия вратар. При първия оглед не са открити следи, сочещи към предполагане на насилствена смърт, но се очакват резултатите от аутопсията, твърдят френските медии.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Рево, който през годините се превръща в изключително популярна фигура във френския футбол, не е имал никакви оплаквания заради здравословни проблеми. Именно заради това новината за смъртта му е шокираща за спортната общественост във Франция.

След като прекратява футболната си кариера през 2010 г., Рево работи на различни длъжности във втородивизионния Льо Авър. Той е бил временен треньор, мениджър и спортен директор, а последната му длъжност е била скаут.

В Льо Авър започва и приключва кариерата си на футболист. Най-паметен за феновете е престоят му в ПСЖ в периода 1996-98 г. С парижани печели купата на Франция и купата на Лигата през 1998 г. Носил е екипите още на Рен и Тулуза.

 

Enfant de la Cavée Verte, icône Ciel&Marine, c’est un immense Monsieur du HAC qui nous quitte et laisse le club orphelin de l’un de ses plus brillants HACMan. Toutes nos pensées vont à sa famille et à ses deux enfants. pic.twitter.com/mlDU5D48G9

— Havre Athletic Club ️ (@HAC_Foot) May 6, 2021