От ФИФА и УЕФА следят ситуацията в българския футбол. Това става ясно от писмо, пристигнало от Швейцария в Българския футболен съюз вчера и публикувано от специалиста по спортно право Георги Градев. Последният попита на стената си във „Фейсбук“ какво ще стане, ако бъдем изхвърлени от всички международни турнири и УЕФА спре парите по всички програми в родния футбол.

Писмото от Швейцария е адресирано до Борислав Попов от БФС, като му е припомнено, че през октомври 2019 година той е уведомил УЕФА, че Борислав Михайлов е подал своята оставка като шеф на българския футбол, а управлението се поема от Михаил Касабов, избран на заседание на Изпълнителния комитет на централата. В писмото се казва още, че от ФИФА и УЕФА са забелязали, че е обявен Конгрес на БФС за 25 юни т.г. От световната и от европейската централа питат Попов за позицията му относно ранните му твърдения и искат пояснение на базата на кой член от правилника на БФС или дори българските закони е прието връщането на оставката на Боби Михайлов.

„Ти да видиш! И в Швейцария ставали чудеса! Там не са съгласни с врътките на статуквото в БФС, затова питат какво става. Чакам да видя обяснението на БФС. Какво ще стане, ако ни извадят от всички международни състезания и ни спрат парите по програмите? Междувременно чакам да видя дали ще се случи чудо у нас, т.е. дали ще впишат Михайлов в ТР към АВ днес. Ако не стане, ще има ли “предсрочен конгрес,” или ще управлява задкулисно от кабинета си на третия етаж до 2022 г.?“, написа Георги Градев.