Петър Курдов

Бившият легендарен нападател на Марица, Ботев и Левски от началото на 80-те години Петър Курдов е арестуван в Пловдив, след като днес по обяд гражданин подал сигнал за нанесен побой от страна на бившия голмайстор към ученички, съобщава Блиц.

Инцидентът е станал в района на училището по кожени изделия и текстил „Иван Богоров“ в Пловдив.

Подалият сигнал е казал, че се извършват хулигански действия и е нанесен побой. Oстанал изключително възмутен от видяното.

На място веднага пристигнал екип на полицията. Полицаите установили, че агресорът е именно 60-годишният Петър Атанасов Курдов.

Ексцентричният бивш треньор на Марица (Пловдив) се държал изключително грубо с четири ученички от ромски произход, от които особено едната е потърпевша и точно на нея са нанесени тежки удари и са отправени заплахи. Свидетели на грозната гледка са станали други ученици и един преподавател.

Пострадалото момиче е в девети клас в същото училище. Петър Курдов е задържан за 24 часа.

За момента няма яснота какво е провокирало агресията в Курдов, но той дал обяснения, че децата му пречели на работа, която вършел.

Разследването на случая продължава, за да се разбере дали има и някакви конкретни действия от страна на ученичките, които да са предизвикали гнева и острата реакция на футболния ветеран.

източник: Блиц