Един от големите шефове на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд е подал оставка и иска да напусне клуба. Това съобщиха медиите в Англия. 

Според информациите вицепрезидентът на "червените дяволи" е решил да освободи позицията точно в момента, в който вървят най-големите дискусии за бъдещето на футбола, след като бе обявено създаването на Европейска Суперлига.

Грандът от "Олд Трафорд" е един от основателите на турнира. Преди минути обаче медиите в Англия съобщиха, че Челси и Манчестър Сити възнамеряват да се оттеглят. За момента не е ясно дали и Манчестър Юнайтед ще ги последва.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Медиите на Острова съобщиха, че е възможно Ед Уудуърд да е взел крайното решение, тъй като не е бил попитан за мнението му за участието в новия проект, като собствениците - братята Глейзър, са действали на своя глава и са заявили, че Юнайтед ще бъде част от Суперлигата.

49-годишният Уудуърд започна работа на "Олд Трафорд" през 2005 година, като през 2012 г. бе назначен за вицепрезидент на клуба.

Припомняме, че той вчера обяви, че напуска позицията си на член на Изпълкома на УЕФА. Решението на Уудуърд е в резултат от присъединяването на „червените дяволи“ към Европейската Суперлига.