Днес в Община Пловдив бе представен проекта за фенската трибуна „Бесика“ на стадион „Локомотив“. Пред погледа на кмета Здравко Димитров, десетки журналисти, както и няколко представители на феновете на смърфовете от фирма „Инфпроект“.

Капацитетът на стадион „Локомотив“ ще е 14 000 седящи места. За съжаление Централната трибуна на съоръжението ще остане на етап идеен проект. Причината е, че нейното строителство ще отнеме средства, колкото и останалите 3, а такива за момента не са осигурени.

Арх. Роман Пещерски разкри как ще протече строителството на Бесика:

Предвиждаме първо да направим трибуна „Бесика“, която е най-важна и за феновете. Това ще бъде първата стъпка, която ще направим. В приземното ниво на трибуната има предвидени заведения, музеи и феншоп, на който да се продават артикули на отбора. Ще има вход и от двете страни на съоръжението. Когато представяхме проекта пред феновете, те със сигурност харесаха варианта трибуната да бъде с наклонени основни колони, които държат и козирката, която покрива част от трибуната. По изискване на УЕФА трябва да имаме 70% покрити места за зрители. Секторът за гости ще е 10% от капацитета на стадиона и е рапзоложен така, че при репортажи от телевизиите, агитката на гостите да се вижда най-малко, заяви още арх. Роман Пещерски.