Александър Тунчев

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев призна, че отборът му е подходил лежерно и е проспал цяло полувреме при минималната победа над Монтана с 1:0 на стадион „Огоста“.

Ето какво каза младият специалист след края на срещата:

Не беше лесно, изпитвахме затруднения да достигнем до чисти голови ситуации. Отборът на Монтана до голяма степен ни затрудни със сгъстената си отборана. Ние движехме топката малко бавно и монотонно. Едва ли не чакахме противникът сам да сбърка. Донякъде проспахме първото полувреме. Знаехме как ще играят, допуснахме грешки, които не трябваше да правим, но за наше щастие отбелязахме от статично положение. Винаги е трудно, когато добре организиран отбор се брани с 10 човека в собствената си половина.

След края на първото полувреме тръгнах да влизам в тунела и чух викове. Не видях какво точно е станало. Умарбаев ми каза, че футболист на Монтана го е псувал. Нормално е – има напрежение в такива мачове. Казах му, че неговата реакция не беше правилна, той осъзна грешката си. Трябва да бъдем по-умни в такива ситуации.

Аз също постъпих глупаво в един момент и съдията ми вдигна картон. Така е преценил, но не трябваше да се случва това и от моя страна.