Дебютният сезон на Борислава Христова в професионалния баскетбол носи много позитиви на българката, а също така и огромен брой кошмари на съперниците, които се изправят срещу нея. Най-добрата ни баскетболистка, която се състезава за полския елитен Гожов (Векополски), се превърна в една от водещите фигури на своя тим, въпреки че е със статут на новобранец в състава на Дариуш Мачейевски. Класата на варненката и показаното от нея до момента обаче й носят място сред най-добрите в елита на полския шампионат, независимо че това е първата й година при професионалистите.

Христова записва средно по 17.7 точки в 17-те си мача от началото на сезона, като по този начин се нарежда на страхотното осмо място в класацията за топреализатори в първенството. С 20-те си точки срещу Артего (Бидгошч) преди два дни варненката прехвърли границата от 300 пункта и заслужи мястото си в топ 8 на най-котираната индивиуална класация. Освен това, крилото се превърна в същинска машина и в момента е под №4 по брой изиграни минути от всички останали баскетболистки. Възпитаничката на университета Вашингтон Стейт има на сметката си 589 минути (средно по 34.42 на мач), като неведнъж е играла без смяна за Гожов.

За сезона Христова записва средни показатели от 17.7 точки, 4.8 борби и 2.5 асистенции при 55% стрелба за две точки, 34% от тройката и 82% от наказателната линия. Следващият мач на българката и нейния тим е утре от 18:00 часа - гостуване на Слеза (Вроцлав) в двубой от 21-ия кръг на полския елит.