Черно море Тича инкасира поредна загуба в НБЛ, след като отстъпи с 63:102 на Берое в мач от 16-ия кръг на НБЛ. Това е втори звучен шамар за играчите на Галин Стоянов – Патрик, които в последния си мач преди гостуването в Стара Загора претърпяха катастрофална загуба и от Балкан в Ботевград.

Старши-треньорът на „моряците” изпитва изключителни затруднения със състава си, тъй като поради различни травми извън сметките му са опитните Пламен Алексиев, Веселин Георгиев и Георги Боянов. Светлина в тунела за варненци обаче има, тъй като именно топреализаторът на тима Боянов ще се завърне съвсем скоро на игрището. Това е възможно да се случи още следващия понеделник, коато Черно море приема Левски Лукойл в мач от 18-ия кръг на НБЛ.

„Реално погледното състоянието на Веселин Георгиев е най-проблематично към момента. До няколко дни ще видим как е и дали изобщо ще участва до края на втората врътка. От там всеки един от останалите може да се завърне във всеки един момент, но е ден за ден решението. Според мен, Георги Боянов, ако не за мача с Левски Лукойл, за мача с Рилски спортист, може би ще играе.”, заяви треньорът на Черно море Галин Стоянов.

Снимка: НБЛ