Черно море Тича отстъпи с 63:102 от Берое в мач от 16-ия кръг на НБЛ, ето каква каза треньорът на „моряците” след срещата:

„В първото полувреме показахме малко по-различен облик на моменти. Имаше играчи, които натрупаха по два фаула и от тях имаше агресия. После вече, като станаха смените, започна да става трудно. Сега, истината е следната. Ние имаме проблеми, особено в подкошието. Получили сме 54 точки от тримата високи играчи, без да броя Павел Маринов, който реално играеше на позиция 4. Борбите са 20 повече за тях. Много е трудно, но наистина разковничето в такъв мач е да можеш да бъдеш агресивен независимо от резултата и да можеш да отговаря на тази агресия. Да имат младежкото нахалство. Не се получава и за мен това е проблем, който трябва да се реши в главите. Не може да ни е страх, няма от какво да ни е страх. 5х5 сме на игрището в крайна сметка. Можем да бъдем значително по-агресивни. Проведохме разговори особено след мача в Ботевград, но явно е някакъв процес, който трябва да се случи в главите на играчите.

Реално от 10 човека петима са юноши, а другите петима са 25-21-20-годишни. Имаше моменти, в които нещата бяха добре. На няколко пъти беше прекрасно като нападение, но няколко пъти първо не са достатъчни и второ смятам, че тактическата им грамотност спокойно може да бъде по-добра. Но става въпрос и за желание да изпълняваш тези насоки. За мен е учудващо като вкараш два пъти кош по определен начин, по който сте се разбрали на почивката, след това да спреш да го правиш. Не искам да казвам по детски, защото не са деца, но спирахме да го правим, за което нямам обяснение.

Искам тези проблясъци от днес да станат някаква тенденция. Всъщност успехът на дадено намерение е променлива, но намерението трябва да е константа. Това искам от тях.

По време на този мач, който се очертава като пауза ще свършим страшно много работа, но всеки трябва да вкара огромно количество енергия. Ние трябва да кипнем, а в момента сме доста спокойна вода.”, заяви треньорът на Черно море Галин Стоянов.