Берое победи със 102:63 Черно море Тича в мач от 16-ия кръг на НБЛ, а ето какво каза и страши-треньорът на домакините от Стара Загора Любомир Минчев, след срещата:

„Виках на състезателите в началото, защото не ми хареса тяхното отношение, колкото и да им казвам да не подценяват съперника. Това се изразяваше с големия брой грешки, които направихме през първото полувреме. Не ми хареса и отношението в защита. От това не бях доволен. Иначе съм доволен от това, че успях да разпределя времето на играчите.

Не бяхме готвили чак толкова много неща за този мач. Едно единствено нещо само и то се получи на няколко пъти. Но нещо чак толкова да акцентирам за тактика на този мач, не.

Младите трябва да се доказват и когато им се дава игрово време, то не е само да престояват вътре на терена и да кажат, че са играли, а да са играли по определен начин, който иска треньорът. Това беше едно от нещата, за които се скарах и на младите на полувремето за тяхното отношение в защита и за начина на игра в защита. Не може вътре да стоят и да те бият непрекъснато на пробив и оправданието да бъде, че те са млади. Няма такова нещо. При нас най-възрастният – Павел беше най-концентриран и игра с най-много енергия първото полувреме.”, заяви Любомир Минчев.