Легендата Франк Лампард вече не е мениджър на Челси. Лондончани обявиха преди минути, че двете страни се разделят. 

"Футболен клуб Челси днес се раздели с мениджъра Франк Лампард. Това беше много трудно решение, а не такова, което собственикът и управителният съвет са взели с лека ръка.

Благодарни сме на Франк за постигнатото по времето като мениджър на клуба. Неотдавнашните резултати и изяви обаче не отговориха на очакванията на клуба, оставяйки клуба без никакъв ясен път към трайно подобрение.

Никога не може да има подходящо време за раздяла с клубна легенда като Франк, но след продължително обмисляне беше решено, че сега е необходима промяна, за да се даде време на клуба да подобри представянето и резултатите през този сезон", написаха от клуба.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

„Това беше много трудно решение, не на последно място, защото имам отлични лични отношения с Франк и го уважавам изключително много. Той е човек с голяма почтеност и има най-висока работна етика. При настоящите обстоятелства обаче смятам, че е най-добре да сменим мениджъра.

От името на всички в клуба, Управителния съвет и лично, бих искал да благодаря на Франк за работата му като главен треньор и да му пожелая успех в бъдеще. Той е важна икона на този велик клуб и статутът му тук остава непроменен. Той винаги ще бъде посрещнат горещо на Стамфорд Бридж", каза от своя страна Роман Абрамович.
 

Chelsea Football Club has today parted company with Head Coach Frank Lampard.

— Chelsea FC (@ChelseaFC) January 25, 2021