Спортист (Своге) победи Надежда (Доброславци) с 3:1 в първата си контролна среща за 2021 година. Мачът се игра на националната футболна база в Бояна. Четирите гола в мача паднаха през второто полувреме и то само в рамките на шест минути. Валентин Йосков и Богомил Богомилов вкараха две бързи попадения в 56-ата и 58-ата минута преди футболистите на Надежда да намалят в 60-ата, а крайното 3:1 оформи Мартин Динов в 62-ата.
Теренът на Своге стана езеро (снимки) През първото полувреме футболистите на Ивайло Василев имаха един куп голови положения, но не успяха да вкарат гол. Първо Дужио Чарлов, а след това и Деян Христов пропуснаха изгодни ситуации. В 20-ата минута Деян Христов изведе Айкут Рамадан в изгодна позиция, но в последния момент стражът на Надежда чукна топката и тя излезе в ъглов удар.

Малко по-късно Деян Христов стреля опасно от пряк свободен удар, но изпрати топката в аут. Добри шансове се отвориха пред Галин Ташев, Иво Михайлов и Айкут Рамадан, но те нямаха късмет да отбележат

Първото попадение в мача падна в 56-ата минута, когато Валентин Йосков отбеляза при дебюта си за Спортист. Той вкара с далечен шут извън наказателното поле. След още 2 минути игра Рамадан центрира от ъглов удар и Богомил Богомилов с глава удвои.

Футболистите на Надежда върнаха едно попадение преди Спортист да вкара и трети гол. В 62-ата минута Айкут Рамадан нахлу отдясно, центрира и намиращият се на проби Мартин Динов отбеляза за 3:1.

Като титуляри започнаха новите попълнения Иво Михайлов, Галин Ташев и Валентин Йосков, както и намиращия се на проби вратар Дан Королев. През второто полувреме се появи друго ново попълнение – Цветомир Вачев, както и намиращите се на проби Стивън Славков, Мартин Динов и Николай Рагин.

Ивайло Василев пусна в игра и юношите на клуба Янко Ботев, Марио Бисеров, Даниел Христов и Цветомир Янакиев.