Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се нахвърли срещу съдиите след загубата с 0:1 от Саутхемптън, претендирайки за две дузпи в полза на своя отбор. Германецът конкретизира ситуация, при които Садио Мане е фаулиран в наказателното поле.

„Най-добрите ни положения бяха, когато Садио беше с топка в наказателното поле и тогава... Ако някой ми каже, че Мане е симулант, това ще не е най-големият виц в света. Той очевидно се опита да остане на крака. Имаше две ситуации, при които за другите отбори щеше да бъде отсъдена дузпа. След това имаше и игра с ръка. Някой може ли да ми обясни? Това не оправдава представянето ни и не бива да омаловажава успеха на Саутхемптън, но в тези ситуации най-малкото бяхме ощетени“, заяви Клоп.

„Видях ситуацията с Мане, тъй като имахме отлична видимост. Чиста дузпа. Обърнах се към четвъртия съдия и поисках преглеждане с ВАР, а той отговора, че вече е разгледано и няма дузпа. Това е 100-процентова истина. Сега някой да ми обясни как толкова бързо видяха всички повторения от различните ъгли. Имаше моменти през миналия сезон, мисля при дузпа срещу Лестър, когато хората казаха, че Мане е паднал прекалено лесно. Ако това беше истина, щеше често да получаваме такива дузпи“, допълни мениджърът на Ливърпул.

„Това, което съдията Андре Маринър, направи сега със Садио Мане, не съм сигурен, че е честно. Момчето се опита да остане на крака. Имаше и няколко сблъсъка с Уокър-Питърс, които в най-лошия случай трябваше да бъдат отсъдени като фаул. При една от тях той е съборен в наказателното поле от защитник. Това е чиста дузпа, но... вече нищо не можем да променим.“

„Сега разбрах, че за последните два сезона Манчестър Юнайтед е получил повече дузпи, отколкото аз за 5,5 години. Не знам дали вината не е моя. Това обаче не оправдава представянето ни в мача. В събота гостуваме на Астън Вила в мач за ФА Къп. Последният път загубихме от този съперник и затова ще се опитаме да не се стигне до повторение. Мачът с Манчестър Юнайтед е на 17 януари. Има достатъчно време, за да мисля точно сега за него“, завърши Юрген Клоп.