Националният отбор за жени ще се събере на 6 ноември за кратък лагер преди турнира в Хераклион, Гърция, който заменя ноемврийския прозорец от квалификациите за ЕвроБаскет 2021. Българките ще играят два мача на гръцка земя - с домакина Гърция и с Исландия, на която трябваше да сме домакини. Всички избранички и треньорският щаб, воден от Стефан Михайлов, ще се подложат на задължителни два PCR теста преди заминаването на 8 ноември за Атина.

В групата на Михайлов прави впечатление завръщането в тима на Борислава Христова. В състава отново е и Цветомира Шаренкапова, която стана майка преди по-малко от седем месеца. Заради контузия отсъства Христина Тютюнджиева.

"Ще се борим, ще играем колкото може. Много се радвам, че стабилен играч като Борислава Христова се връща в отбора. Досега не можеше да участва заради това, че беше в САЩ. Връща се и Цветомира Шаренкапова. Ситуацията е тежка. Искахме да направим лагер и през лятото, но обстановката не го позволи. И преди сме имали една година прекъсване преди официални мачове. Ще се борим да се представим добре. С Гърция не сме играли още, но те по програма си бяха домакини. Трябваше с Исландия да играем у дома. Там ги победихме, но сега ще трябва да играем с тях в Гърция", коментира Стефан Михайлов.

Треньорът уточни, че Христова и другата състезаваща се в чужбина баскетболистка - Ива Костова, ще се присъединят към отбора директно в Гърция. "Борислава е в карантина до 26 октомври. След това има мач. Очаквам ги в Гърция. Дано всичко е наред и се опазим без заразени и контузии", каза още Михайлов.

Ето и пълния състав, на който треньорът ще разчита:
Александра Петрова Монтана 2003
Христина Иванова Монтана 2003
Виктория Стойчева Монтана 2003
Евгения Нацкина Монтана 2003
Габриела Николова Монтана 2003
Димана Георгиева Монтана 2003
Цветомира Шаренкапова Славия
Радостина Димитрова Берое Стара Загора
Гергана Иванова Берое Стара Загора
Карина Констанинова Берое Стара Загора
Жаклин Златанова Берое Стара Загора
Виолина Кочева Берое Стара Загора
Ива Костова Льо Поинконе, Франция
Борислава Христова Гожув, Полша