Баскетболният Макаби (Тел Авив) официално обяви входящия траснфер на бившия избор №4 в НБА Драган Бендер. Договорът на хърватския център е доста нетипичен - тримесечен, в който има опция за удължаване да края на сезон 2020/21. Така Бендер ще използва свободния пазар в НБА през зимата, за да се опита да си намери отбор отвъд океана. Ако не успее - ще продължи да брани емблемата на Макаби.

Макаби си връща бивш избор №4 в Драфта на НБА

“Завръщането ми в Тел Авив ми придава усещане, че отново се прибирам във втория си дом. Искам да помогна на отбора на сърцето ми и да използвам придобития си опит в последните четири години”, сподели Бендер пред официалния сайт на израелския гранд.

Read morehttps://t.co/oDOFvira0H@DBender03 pic.twitter.com/SEWnFJMFGf

— Maccabi Tel Aviv BC (@MaccabitlvBC) September 27, 2020

213-сантиметровият гигант беше част от отбора на Макаби в периода 2014-а до 2016-а. След това бе избран от Финикс Сънс в Драфта на НБА, като при “слънцата” престоя три сезона. Той обаче не впечатли с изявите си отвъд океана и бе изпратен последователно в Милуоки и Голдън Стейт, но след като договорът му изтече е решил да се завърне в Европа. Преди месец Макаби се подсили и с бившия център на Кливланд Анте Жижич.