Тимът на Левски София записа втора победа в контролните срещи с Добруджа 07. Волейболистите на Андрей Жеков надиграха категорично добричлии с 3:0 (25:19, 25:12, 25:18) в зала "Христо Ботев". Двата отбора изиграха още една част, която бе спечелена с 25:19 от "сините". 

Вчера левскарите се наложиха над съперника с 3:1 гейма. 

Старши треньорът Андрей Жеков направи само една промяна в стартовия състав, като на мястото на Самуил Вълчинов стартира Александър Николов. Двамата се смениха в средата на третата част и отбелязаха общо 21 точки (13 за Вълчинов и 8 за Николов).

Най-резултатен бе Гордан Люцканов, който приключи с 18 точки при 68% успеваемост в атака. Боян Йорданов добави 10 за успеха. В четвъртия гейм на полето се появиха Стоил Палев, Венислав Антов, Лазар Бучков, Владимир Гърков, Николай Захариев и Дамян Колев. Младите състезатели се представиха отлично, като в един момент водеха с 10 точки на съперника.

 

Това е трета победа за Левски София в контролните срещи досега. Преди това волейболистите на Андрей Жеков записаха загуба и успех срещу румънския шампион Аркада (Галац).