Маирис Бриедис (27-1, 19 КО) спечели дългоочаквания финал на Световните боксови суперсерии с разделено решение срещу Юниел Дортикос (24-2, 22 КО) и спечели шампионския пояс на Международната боксова федерация в полутежка категория. Съдиите край ринга отново демонстрираха на феновете как могат да гледат напълно различни битки между въжетата, като двама присъдиха убедителен успех на латвиеца със 117-111, а другият им колега сметна събитието за равенство - 114-114.

BRIEDIS WINS!

Mairis Briedis is the new IBF cruiserweight champion and the winner of the #AliTrophy pic.twitter.com/6tMoZDg2DM

— Sky Sports Boxing (@SkySportsBoxing) September 26, 2020
И за двамата боксьори това бе завръщане в действие от юни 2019 година насам, когато в полуфиналите Дортикос нокаутира зрелищно в 10-ия рунд Андрю Табити и всъщност спечели овакантената титла, която сега загуби от юмруците на Бриедис. Латвиецът пък прати на земята още в третия рунд Кжищоф Гловацки преди 15 месеца, за да си заслужи място на финала, като трябваше да се явява на изслушване от дисциплинарна комисия, задето ползва непозволен удар с лакът срещу съперника си.

В крайна сметка, въпреки това противоречие, Бриедис може да се похвали с така желания пояс в полутежка категория, който му убягна в първия сезон на Световните боксови суперсерии - тогава той бе спрян с единодушно съдийско решение от властелина Александър Усик на полуфиналите.

Победата на латвиеца е заслужена с оглед на развоя на битката с Дортикос, когото той контролираше с контраатакуващите си удари и в същото време избягваше умело поразяващата дясна ръка на съперника. В допълнение към световната титла той получи и марковия трофей на Световните боксови суперсерии - купата "Мохамед Али".