Страшен скандал се развихри в Холандия, след като от местната футболна федерация отрязаха отбора на Еден за спонсорски договор с компания за производство на секс стоки. В становището на централата подобна сделка се определя като противоречаща на добрия вкус и благоприличието.

Шефът на Емен Роналд Люберс изригна пред местните медии и каза, че е много разочарован от отношението на ръководителите на местния футбол.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Какво искат да ми кажат? Че действаме неблагоприлично? Честно казано повече ме е яд, че дори не ни се обадиха, за да ни информират за това. Какво излиза - за букмейкъри може, а за секс стоки - не. Хазартът не води ли до много по-сериозни проблеми? Не е ли по-лошо да се пристрасти човек? Говорим за компания с много клиенти в чужбина, а не за публичен дом", побесня босът, който загуби сериозни приходи за следващите няколко години.

Собственикът на секс компанията Ерик Идема също изрази недоволството си и допълни, че не е лош човек, тъй като има и здравна компания, която произвежда медицински продукти, а единствената му цел е била да помогне финансово на клуба от родния си град след кризата покрай пандемията от коронавирус.