Целият предстоящ кръг в Серия „А“ най-вероятно ще бъде отложен заради епидемията от коронавирус, която удари Италия в последните дни. В периода 29 февруари – 2 март трябва да се проведе 26 кръг на първа италианска футболна дивизия. Като част от програмата на 1 март е предвидено голямото дерби между Ювентус и Интер.

„Обмисля се отлагане на целия предстоящ кръг в Серия „А“, призна премиерът Джузепе Конте след извънредното заседание на министрите заради епидемията.

В Италия вече информираха за трети смъртен случай от коронавируса, а над 130 са заболели. Четири мача от последния кръг на италианския шампионат бяха отложени.

На 22 февруари стана ясно, че 38-годишен футболист от аматьорския клуб Кодоньо е сред първите италианци, заразени с коронавируса. Затова бяха отложени повече от 40 мача от аматьорските дивизии в Италия.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Според статистически данни, всеки уикенд спортните прояви на Ботуша водят до придвижването на поне 2 милиона души между различните градове. Това е сериозна предпоставка за разрастване на смъртоносната епидемия.

Както е известно, заради коронавируса все още няма яснота за предстоящия в четвъртък 1/16-финален реванш от Лига Европа между Интер и Лудогорец. За момента е най-вероятно срещата да се проведе пред празни трибуни на стадион „Джузепе Меаца“ в Милано, но не се се изключва и възможността за преместването на мача на неутрален терен. За момента се чака решението на градските власти в Милано, както и позицията на УЕФА.

Към момента в световен мащаб има официални данни за над 76 000 заразени с коронавируса, а а повече от 2300 човека са починали от болестта.