Нови случаи на удавници по българското Черноморие. В разгара на летния сезон случаите на загинали растат, а само за един ден трима души са се удавили в Бургаско. Неделният ден се оказал своеобразен малък Илинден.

В обедните часове на последният юнски ден в полицията в Обзор бил подаден сигнал за изчезнала жена. Оказало се, че става въпрос за 48-годишна от Бургас, която заедно със съпруга си отишла на неохраняем плаж. Бургазлийката влязла навътре в морето, но заради течението не успяла да излезе. Тялото й е извадено от плажуващ мъж от Враца.

Малко по-късно в Царево пък бурното море, край неохраняемата зона на плаж “Делфин” до Ахтопол, се удавил 44-годишен пловдивчанин. В късните следобедни часове се е удавил още един мъж край Поморие. Починалият е 64-годишен столичанин, влязъл да плува в поморийската местност “Косата”. Тялото му е открито на пясъчната ивица на неохраняем плаж пред почивна станция. Това са поредните случаи за месеца, станали в рамките на един единствен ден.

Припомняме, че в средата на юни младо момче загуби живота си на плажа в Ахелой, а седмица по-рано мъж от Ямбол бе погълнат от морските води край Синеморец. Именно заради зачестилите случаи на удавили се по българското Черноморие спасители предупредиха всички да бъдат особено внимателни и да спазват флаговете по плажните ивици.