Стефан Илчев е най-вероятният победител в шоуто „Като две капки вода”, пише „Уикенд”. Аутсайдерът, който влезе в състезанието за имитатори с най-малка фенска маса, за броени седмици стана любимец на публиката и е на път да унищожи всякаква конкуренция на финала.

Макар че на старта на шоуто повечето зрители дори не бяха чували името на Стефан Илчев, той бързо набра популярност, благодарение на таланта и способностите си като певец, отчитат в „Капките”. Бърз преглед на официалната страница на предаването не оставя никакво съмнение, че именно младият изпълнител с образование на оперен певец има най-много поддръжници сред зрителите. Почти всеки понеделник бургазлията получава от публиката максималните 10 точки, които го избутват напред в класацията независимо от мнението на журито за изпълненията му. Въпреки ниските оценки, които Илчев често получава от съдиите, благодарение на своите фенове към момента той е втори във временното класиране – само на 2 точки разлика от Тита, която води, и с точка пред Мария Илиева. Двете дами засега се очертават като сигурни финалистки, шансовете на Илчев също са огромни и само четвъртият на финалите все още е под въпрос.

„Мария ме отблъсква само и единствено защото всички ѝ свалят звездите. Когато има защо - ок, но не винаги ѝ се получава... Не един и двама зрители казват, че я бутат изкуствено”, е мнение, споделено на страницата на „Капките”, с което са съгласни повечето фенове на шоуто. В същото време е почти невъзможно да се намери негативен коментар за Стефан Илчев, особено след изпълнението му в понеделник, когато направи мъжко-дамски дует на Тина Арина и Марк Антъни. Обичайната практика в предаването е, когато се падне дует, имитацията на единия изпълнител да бъде предварително записана.

Стефан е сред единиците, които се наемат за пеят на живо и двата гласа,

но въпреки тази трудна задача журито и останалите участници го класираха едва на пето място. Зрителите обаче за пореден път му дадоха своите 10 точки и по този начин го избутаха трети в конкретното предаване и втори в генералното временно класиране.
Както е известно, журито в „Капките” има думата само до финала, където попадат първите четирима в генералното класиране. После подреждането се прави от зрителите. Това означава, че стигне ли до финал, Стефан е сигурен победител, защото към момента е най-харесваният от публиката участник. По този начин ще бъде повторен сценарият на финалите от миналата година, когато отново аутсайдерът сред участниците излезе на първо място, благодарение на публиката. Това беше Славин Славчев. През цялото време той бе остро критикуван от журито за разлика от фолк певеца Константин, който редовно обираше точките във временното класиране. На финала обаче зрителите решиха победител на бъде Славин, втори бе Иван Юруков, а Коцето остана трети.