България отстъпи със 73:76 на Босна и Херцеговина в драматичен решаващ мач от световните квалификации и се прости с мечтата за участие в последната пресявка. След срещата в Сараево бившият баскетболен национал Йордан Бозов направи кратък анализ на представянето на „лъвовете“ в сблъсъците от група „F“.

„Колкото ни е по-трудно, познавайки момчетата и като цяло българите като характер, те се мобилизират и играят по-добре колкото повече трудности има. След тези квалификации те могат да излязат с високи вдигнати глави – и треньорското ръководство и всички момчета, които участваха през всичките мачове. 

Видя се, че с много баскетболни нации, с които играхме, с много играчи от Евролига, дори от НБА ние стояхме рамо до рамо. Имахме своите достойнства и можем да съжаляваме за няколко мача, които изпуснахме. Мачът преди няколко дни в Самоков, мачът в Чехия и този тази вечер, няколко мача със съвсем малка разлика ни разделиха от отиване в следващата фаза и срещане вече със супер сили.“, коментира пред Нова Спорт Йордан Бозов.