Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Росен Барчовски остана доволен от представянето на своя отбор при драматичното поражение със 73:76 от Босна и Херцеговина в последния си мач от първия етап на квалификациите за Мондиал 2023. С това поражение "лъвовете" бяха елиминирани от битката за Световното първенство, тъй като заеха последното четвърто място в крайното класиране.

“Баскетболът не е футбол - някой трябва да победи, няма равенства. В този мач обаче ние искахме да има продължение и играехме за него, защото след загубата на Литва се нуждаехме от 10-точкова победа. Поздравления за отбора на Босна. Казах на момчетата си, че съм горд от тях. Имахме много кадрови проблеми, свързани с Везенков, Маринов и Минчев. Загубихме три мача в последните секунди - с Чехия, с Литва и днес. Доволен съм от моя отбор. 

Това е нашият стил на игра. Нямаме високи играчи, имаме само един, който е млад и има бъдеще, но все още не е готов. Днес стреляхме 40% от тройката, така че съм доволен от този аспект от играта. 

В другата група има три много силни отбора - Франция, Черна гора и Унгария. Може би Литва ще се класира за Мондиал 2023, тъй като те имат голям потенциал, когато са в пълен състав. Чехия също е силен тим. Босна и Херцеговина пък винаги играе здраво", заяви Барчовски на пресконференцията след мача.