Бившият капитан на Локомотив (Пловдив) и Футболист №1 на "черно-белите" за 2012 година Христо Златински използва личния си профил във Фейсбук, за да изрази възмущението си от една твърде негативна тенденция.

Халфът, който преди време прекрати състезателната си кариера, от няколко месеца е треньор в детско-юношеската школа на Локомотив. Христо Златински води в момента детския тим на "черно-белите" от набор 2010.

"От няколко месеца съм треньор в ДЮШ на Локомотив Пловдив на набор 2010 г. Оттогава ставам свидетел на неща, които не мислех, че може да има в детския футбол: Болни амбиции на родители, родители, псуващи децата на противниковия отбор, родители, тичащи по тъч линията да заплашват съдията, както и нахлуване на терена след мач с продължаващи заплахи. Треньори и родители, казващи, че всички съдии са Локомотивци!!! И аз питам: Това ли е най-чистата форма на футбола (детския футбол)? Така ли възпитаваме подрастващи спортисти? Трябва да се засрамите, че деца 2010-2011 Ви "пляскат" и Ви създават толкова главоболия, че дори Ви нарушават съня. Не, аз няма да се откажа, защото имам безкрайна енергия, защото ние сме един отбор, едно семейство и сме готови да отидем заедно на война! PS: И също така научих нещо, което знаех, но сега вече съм сигурен, че Локомотив Пловдив е най-обичаният отбор щом всички съдии са Локомотивци!!!", написа Златински.