Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски се оказа напълно прав, когато преди време обяви, че един ден напусналите клуба ще се молят да се върнат обратно на „Лаута“. Двама вече го направиха – Милош Петрович и Йосип Томашевич.

Оказа се обаче, че други двама също са пожелали да облекат пак черно-белия екип. Става въпрос за атакуващия халф Кристиан Илич и централния защитник Давид Малембана. Те вече са се свързали лично с треньора Александър Тунчев, за да пробват да намерят път обратно към „Лаута“. Плановете на въпросните футболисти, след като изтекоха договорите им с Локомотив, бяха да си намерят по-платежоспособни клубове, но това така и не се е случило до този момент.

Кристиан Илич е водил преговори с клубове от италианската Серия Б и от елита на Нидерландия, но в момента е без отбор. Същото важи и за Малембана, който уж бе силно желан от Берое, а освен това се надяваше на добри оферти от Германия.

Напълно логично, последната дума за завръщането на Илич и Малембана ще има Христо Крушарски.

По непотвърдена информация желанието на Кристиан Илич е да подпише договор само до края на настоящия сезон, което със сигурност няма да се хареса на ръководството на Локомотив. В същото време мениджърът му го е предложил и на други два наши елитни клуба – Черно море и Арда.