УЕФА ще има извънредно заседание утре, за да реши дали да премести финала на Шампионска лига от Истанбул за втора поредна година, съобщава британското издание Telegraph. Има вероятност спорът за трофея между Манчестър Сити и Челси на 29 май да се играе на „Уембли“.

Истанбул трябваше да приеме финала в надпреварата още през миналата година, но заради пандемията от COVID-19, турнирът се доигра във финален формат в португалската столица Лисабон.

Европейската централа вече води разговори с британското правителство, за да обсъди възможността финалът да се състои на „Уембли“. Турция е в червения списък на Великобритания заради коронавируса и всеки, който се завърне от тази страна, ще трябва да бъде поставен в десетдневна карантина, а именно това искат да избегнат англичаните както за футболистите, така и за феновете.

За последно „Уембли“ беше домакин на финала на Шампионска лига през 2013 година, когато Байерн победи Борусия (Дортмунд) с 2:1.

При оставане на финала в Истанбул на стадиона ще могат да присъстват 8000 зрители, а двата финалиста ще получат по 4000 билета за своите фенове.