Верона, градът на Ромео и Жулиета, ще бъде домакин на първият голям волейболен гвоздей за 2021 годин - Суперфиналите в Шампионската лига за мъже и жени, които са планирани за 1-ви май в зала "ЕйДжиЕсЕм Форум Арена". Това ще бъде поредно голямо волейболно събитие във Верона, след като същата зала беше домакин на мачове както на Световното първенство за мъже през 2010-а, както и през 2014-а за Мондиала при жените

От Европейската конфедерация (CEV) се надявят да направят невероятен празник на волейбола и да продължат историческия успех с първите Суперфинали проведени в Берлин през май 2019 година. С ценното сътрудничество на Италианската федерация по волейбол (FIPAV) и ангажимента, поет от Джузепе Манфреди, единственият кандидат за президент на FIPAV, за подкрепа на европейския волейбол и за провеждането на това събитие в Италия, CEV са горди, че ще организират Суперфиналите в държава, в която страстта към волейбола е неизмерима.

"В този много специален момент във времето нашето волейболно семейство не може да поиска по-добър партньор от Италианската федерация по волейбол, за да представи второто издание на нашите уникални Суперфинал", сподели президентът на CEV Александър Боричич. "Искам да благодаря на FIPAV и тяхното ръководство, както и на местните организатори във Верона за готовността им да приемат такова голямо събитие дори в такива трудни и предизвикателни времена. Работейки заедно като един отбор, аз съм сигурен, че ще можем да организираме шоуто и ще го направим с помощта на най-добрите играчи в света, ликуващи фенове от цял свят и волейбол от най-високо ниво".

"Бих искал да благодаря на CEV, Италианската федерация по волейбол (FIPAV) и особено на местният комитет във Верона, че предостави на града ни възможност да организира Суперфиналите в Шампионската лига за мъже и жени. Очевидно е чест за нас и съм уверен, че местният организационен комитет ще успее да направи това най-голямо събитие по най-добрия възможен начин. Нашият град ще бъде готов да приеме и посрещне най-добрите отбори, които ще дойдат във Верона, за да играят за най-желания трофей в европейския волейбол", пък заяви кметът на Верона Федерико Сбоарина.


Суперфиналите представляват истинско революционно събитие за европейския волейбол, като първите два отбора от всеки от двата пола играят финал в един и същи ден, на едно и също място, за най-важния трофей в европейските клубни турнири. В опит да подкрепи всички клубове, участващи в тези трудни времена, Административният съвет на CEV увеличи общия награден фонд до рекордните 4,8 милиона евро за Шампионската лига за 2021 година.

Заложените парични награди за победителите в тазгодишните Суперфиналу на Шампионската лига ще бъдат рекордни за всички времена, като всеки победител ще вземе чек от 500 000 евро. Подгласниците на ще получат по 250 000 евро, като тези, а тези, които стигат до полуфиналите ще си осигурят по 125 000 евро.