След дългата пауза преди третото завъртане в Националната Баскетболна Лига е време за нова доза емоции на паркета. Кръг №19 стартира утре с два мача. В първия слбъсък от 18:30 часа Берое приема Спартак Плевен, а в 19:00 часа Балкан ще мери сили с Черноморец в Ботевград. Sportal.bg отново потърси бившия национал Бойко Младенов, който направи своята прогноза за мачовете утре. 

Берое – Спартак Плевен (27.02 – 18:30 часа)

Не можем да очакваме никаква изненада в този мач, въпреки че Берое имаше мач от Балканската лига, съчетано с пътуване до Скопие. Мисля, че старозагорци са доста по-класният отбор в този момент и не може изобщо да се говори за някаква изненада. Баскетболистите на Любо Минчев вече имат самочувствие, имат двама национала, които бяха в отбора, който ни класира на ЕвроБаскет 2022. Не може да става въпрос за някакво дерби. Най-вероятно Берое ще победи с разлика в домакинския си мач. Спартак Плевен няма с какво толкова да противодейства на съперника си. Ще бъде бърз, високорезултатен мач, както повечето срещи на двата отбора.

Фаворит: Берое

Балкан – Черноморец (27.02 – 19:00 часа)

И двата отбора са имали време да се подготвят, но тепърва ще видим кой се е възползвал по-добре от паузата в първенството. Черноморец успя да победи веднъж Балкан, но мисля, че този път домакините от Ботевград ще подходят доста по-сериозно към мача. Ще бъде дерби. Резултатът ще бъде близък през цялото време, но Балкан е фаворит и би трябвало спокойно да победи. Черноморец може да изненада всеки отбор в България. Вече победи почти всички от най-силните отбори в НБЛ, ако не са ги победили, са ги изнервили максимално. Играли са равностойно срещу всички. Наистина, на играчите на Балкан ще им е трудно срещу гостите от Бургас, но за мен домакинът са фаворит.

Ще бъде нервен мач с близка резултатност и победителят ще се реши в последната четвърт.

Фаворит: Балкан

Снимка: НБЛ