Старши треньорът на Академик (Пловдив) Йордан Янков остана много доволен от представянето на своите играчи срещу Берое. Пловдивчани се наложиха над старозагорци с 97:89 в зала "СИЛА".

Академик (Пд) разстреля Берое с 15 тройки

"Много съм доволен от този мач, това е може би най-добрият ни двубой от началото на сезона. Имаше възходи и спадове, в началото поведохме с 18 точки, но те много бързо ги върнаха. Бях сигурен, че тази ранна разлика няма как да остане по този начин. Берое е добър и опитен отбор, но днес ние изиграхме страхотен мач и играчите се раздадоха на 100%. На полувремето им казах, че не трябва да оставят пространство на Гавин и той не отбеляза нито една точка през второто полувреме.

Имам забележки, но те са по-скоро от липса на фокус, опит и елементарни грешки. Сигурен съм, че с течение на сезона младите играчи, а дори и опитните, ще се подобряват и към края на сезона представянето ни ще е много по-добро.

Нашият отбор играе според мотивацията си. Един мач може да ни е много слаб, друг да ни е страхотен като днешния. Всичко е до психиката на играчите ми. Аз трябва да си взема поука, за да опитвам всякакви начини да ги мотивирам. Ще се опитаме да запазим четвъртото място. Ние имаме дългосрочна цел - развиване на българските играчи и отбора. Когато има победи, всичко става лесно. Ние ще продължаваме да тренираме в насока развиване на играчите", заяви Янков.