Легендарните шампиони Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши прекараха последните месеци в тренировки и вербални закани, за да рекламират възможно най-много предстоящия си сблъсък в "Стейпълс сентър", Лос Анджелис. Галавечерта започва в 4 часа сутринта в неделя и ще се излъчва по Макс спорт 2.

Майк Тайсън се оказа по-тежък с 5 кг от Рой Джоунс-младши (видео)
Феновете на бокса бяха объркани и дори разтревожени от информацията на спортната комисия на щата Калифорния, която оповести, че Тайсън и Джоунс нямат право да се нокаутират и всичко на ринга ще прилича повече на спаринг сесия, но без да се обявява победител. Организаторите побързаха да успокоят, че ще осигурят съдии и ще се погрижат да има победител, а нокаутът ще е възможен изход.

Това очевидно противоречие в последните дни обаче със сигурност е повлияло на настроението на боксовите фенове - какво всъщност ще гледаме в неделя сутрин?!

Иначе на официалния кантар Тайсън тежеше 99.8 кг, а съперникът му - 95.2 кг. Майк не се е боксирал от 2005 година, а Джоунс-младши - от 2018-а. 
Битката в неделя сутрин е с регламент 8 рунда по 2 минути, като зрителите до последно ще се надяват двамата наистина да опитат да се победят, а не само да размахват театрално юмруци и накрая да приберат милионните си хонорари за тренировка по телевизията. Поне изказванията на двамата предполагаха именно стремеж за успех, макар едно от последните изречения на Тайсън преди кантара да бе, че не иска да ядоса комисията с приказки за нокаути.