ЗС на БФС - Пловдив напомня, че съгласно заповедта на министъра на здравеопазването футболните срещи трябва да се провеждат без публика. На стадиона могат да присъстват състезатели и треньори, съдии, делегат, лекар, охранители и други служебни лица, пряко ангажирани с провеждането на двубоите, напр. прес-аташета, видеооператори, санитари, шофьор на санитарната линейка и др.

   Отговорността по спазването на заповедта за срещите от организираните първенства (номерирани от 1. до 13. в нашата страница) носят клубовете-домакини на мачовете, а за срещите от Футбол 5, 7 и 9 - служителите на спортните комплекси-домакини на двубоите.

    Не трябва да бъдат допускани зрители в секторите на стадионите, на трибуни, седалки и др., както и в близост до ограничителните линии на терена.

    При стадиони с пропусквателен режим - т.е. с огради и заключващи се врати, зрители не биват да бъдат допускани в границите на стадиона.

    На Младежкия спортен център, където се играят двубоите от Футбол 5, през единствения му вход ще бъдат пропускани само състезатели и треньор, съдии, лекар и организатор.

   На Арена Велд, където се играят двубои от Футбол 7 и Футбол 9, през двата входа - откъм ул. "Ясна поляна" (от юг)  и откъм пешеходната алея (от север) ще преминават само футболисти и треньор, съдии, организатори и лекари.

    Напомняме, че съгласно друга заповед на министъра на младежта и спорта, при спортуване на открито, на местата с невъзможност да се спазва дистанция от 1,5 метра, задължително трябва да се носят маски (шалове, шлемове, кърпи), покриващи носа и устата. Обикновено това са входовете на стадионите, подстъпите към съблекалните и към терена. По време на физическа дейност, т.е. на терена, спортистите са без маски.