Легендите Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши дадоха онлайн пресконференция преди дългоочаквания си "демонстративен" двубой на 29 ноември, в която обаче се съгласиха, че ще се опитат да предложат най-доброто от себе си и не считат, че битката им е "шоу", а напълно истинска.

Майк Тайсън заспа по време на интервю (видео)
"Когато аз бях на 32 години, всички казваха, че вече съм стар и приключил", каза Джоунс. "Виждате обаче какво прави Майк Тайсън на 54, колко умело удря по крушата и колко е бърз дори на тази възраст. Когато имате две легенди, винаги ще бъде интересно и никога не трябва да ги подценявате. Виждате как Майк влезе бързо във форма, аз бих гледал негова тренировка, вместо на някой от младите боксьори. 

"We came to fight!"

"Fighting Mike is bucket list stuff!"@MikeTyson and @RealRoyJonesJr are ready to go off at #TysonJones pic.twitter.com/dKpPlb6CFP

— Boxing on BT Sport (@BTSportBoxing) October 30, 2020
Той се справя толкова добре, а е с 3 години по-голям от мен, защо тогава аз да не мога да съм също толкова бърз?! Как може да не се подготвям усилено за мач с най-младия в историята шампион в тежка категория? И то при положение че ръкавиците са почти същите като професионалните (12 унции вместо 10)? Трябва даже да съм възможно най-подготвен, защото събитието е по-голямо.

Последният човек, който отиде на "демонстративен" (прави жест с пръстите за кавички, бел.ред.) мач срещу Тайсън, беше нокаутиран в първия рунд. Кой тогава би влязъл в ринга с великия и легендарен Майк Тайсън, мислейки си, че е демонстративен мач? Стига бе.

Винаги са ме питали дали съм се бил с Майк Тайсън и сега най-накрая ще мога да кажа, че съм се бил срещу него", каза Джоунс, който беше доста по-активнният и експресивният от двамата в импровизираната пресконференция.

Both @MikeTyson and @RealRoyJonesJr are coming for a “real fight” on Nov. 28 #TysonJones pic.twitter.com/ywEXF5yS6i

— ESPN Ringside (@ESPNRingside) October 29, 2020
Тайсън говореше лаконично и използваше клишета като "ще бъде невероятна битка", "аз съм готов за него, дано и той да е готов за мен".