Израил Адесаня (20-0 MMA, 9-0 UFC) спечели неочаквано убедително поредната защита на титлата си в средна категория на UFC, след като напълно неутрализира наперения претендент Пауло Коста (13-1 MMA, 5-1 UFC).

Ян Блахович напердаши Доминик Рейес и спечели шампионския пояс в лека-тежка категория
The Last Stylebender удължи най-активната победна серия в дивизията на 9, докато бразилският му опонент не демонстрира нищо от експлозивния страйкинг, с който изгради репутацията си и заслужи битка за шампионския пояс.

The celebration has begun for @Stylebender #UFC253 pic.twitter.com/VCEzBfRwZo

— UFC (@ufc) September 27, 2020

Адесаня доминираше в първия рунд с лоукикове, които зачервиха водещия ляв крак на Коста, а във втория му отвори аркада с хайкик, последван от няколко леви крошета, нокдаун и граунд-енд-паунд. Коста се очакваше да предложи многобройните страйкинг комбинации, с които тероризираше всичките си предишни опоненти, но всъщност бе прекалено пасивен и не застраши в нито един момент статуквото в категорията.

Adesanya has a message for the haters #UFC253 pic.twitter.com/0UvQ1iprjd

— UFC (@ufc) September 27, 2020

В интервюто си след двубоя шампионът посочи желания следващ противник - Джаред Кенъниър.

Aдесаня започна със засрещати лоукикове, но Коста беше доста предпазлив в началото и не се впускаше в прословутите си атаки с много страйкинг. Шампионът продължаваше да обработва най-вече водещия ляв крак на опонента си, който пък в първите минути се задоволяваше само с вербално заяждане. За разлика от очакванията, първият рунд премина почти безпроблемно за Адесаня и само заради броя на киковете, плюс липсата на поети удари, бяха достатъчни за спечелването му.

"Romero."

Adesanya & Costa pose for quick sec in RD 1.

[ #UFC253 | #InAbuDhabi | @VisitAbuDhabi ] pic.twitter.com/bLHPQFRvE5

— UFC (@ufc) September 27, 2020
Лявото коляно на Коста вече бе сериозно зачервено от всичките ритници, като шампионът все така уверено се справяше с поддържането на желаната дълга дистанция. Адесаня пласира и ляв хайкик, освен че бе разкървавил вече левия крак на съперника си. Няколко ляви прави, последвани от ляво кроше, доведоха до нокдаун в полза на хегемона в дивизията и след кратък граунд-енд-паунд битката приключи малко преди края на втория рунд.