Легендарният австралийски тенисист Пол Макнами, бивш №1 в ранглистата на двойки и шампион при дуетите от Откритото първенство на Австралия (1979, 1983) и “Уимбълдън” (1980, 1982 и 1985 при смесени двойки), се завръща в България. Макнами ще помага за развитието на младите ни таланти на Българския национален тенис център, както и ще бъде важна част от Организационния комитет на Sofia Open.

„Щастлив съм, че се завръщам в България. Гледам напред в помощта си към БНТЦ и към младите български тенисисти. Ще работим в екип за създаване и организиране на най-силното издание на Sofia Open. Този турнир е позициониран като перфектно събитие през седмицата преди финалите на АТП в Лондон. Медийното покритие и световният отзвук ще бъдат феноменална и безценна реклама за България".

Пол Макнами е един от най-уважаваните специалисти в света на тениса. В продължение на 12 години (1995-2006) той е бил турнирен директор на Australian Open, а от 1989 до 2012 г. ръководи първенството за смесени двойки „Хопман Къп". Именно Макнами кани българската двойка Цветана Пиронкова и Григор Димитров за участие в турнира.

Австралиецът е и бивш турнирен директор на Sofia Open.