Треньорът на БАТЕ (Борисов) Кирил Ашевски коментира отпадането на своя отбор от ЦСКА във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Българският отбор се наложи с 2:0 и се класира за трети кръг.

“Ще анализираме положенията, но след 2 греди и изпусната дузпа, не мисля, че се представихме толкова лошо и имахме своите положения. Като цяло не ме удиви ЦСКА и това, което очаквахме, се случи. Второто полувреме губехме топката и стана това, че допуснахме два гола. За съжаление ние в шампионата също изпуснахме доста дузпи и това продължава да бъде наша практика. Нашият противник се оказа по-силен, отколкото очаквахме.

Няма да критикувам нито един от моите футболисти. Имахме страст и желание в играта, но допуснахме грешки и не успяхме да спечелим и да продължим в турнира. Традицията си е традиция, но аз не вярвам в такива неща и за съжаление се прекъсна това да побеждаваме български отбори.

Нормално е ЦСКА да бъде по-свеж, защото е изиграл по-малко мачове. Не забравяйте, че двама основни лидери не бяха тук и това много промени нещата”.