Един от 1/4-финалистите в Шампионската лига този сезон Атлетико Мадрид обяви два случая с коронавирус след проведените тестове, направени в събота. Двамата членове от щаба на клуба са поставени под изолация в къщите си преди 1/4-финала срещу РБ Лайпциг в португалската столица Лисабон в четвъртък. Все още не се знае дали заразените са футболисти.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Вчера, 8 август, всички членове на първия ни отбор, които ще пътуват за Лисабон преминаха тестове в „Суидад Депортива де Махадаонда”, както изисква протокола на УЕФА преди 1/4-финалите от ШЛ. Днес излязоха резултатите и двама са тествани положително, което означава, че ще останат по домовете си. Протоколът за действия в подобна ситуация бе активиран, като това означава, че ще се направят нови PCR тестове на отбора и всички, които ще бъдат част от делегацията в Португалия. Също така може да се наложи да бъдат променени графика за тренировки, както и начина на пътуване до Лисабон и местата за нощуване“, обявиха от клуба.

Comunicado oficial: La expedición a Lisboa se someterá a nuevas pruebas PCR tras la aparición de dos casos positivos https://t.co/GztEhGvQQZ

— Atlético de Madrid (@Atleti) August 9, 2020