Организираните привърженици на Арда (Кърджали) излязоха с писмо до министър-председателя Бойко Борисов, Министерството на спорта, БФС, ПФЛ и РЗИ. Публикуваме текста на феновете без редакторска намеса:

"До Министър-председателя на Република България, Министерство на младежта и спорта, БФС, ПФЛ, РЗИ

Уважаеми дами и господа, след броени дни стартира новото футболно първенство и отново трябва да решаваме важни казуси. Футболните стадиони в България са затворени до края на месец август , заради мерките с борба с коронавирус. Ние, организираните фенове на футбола в град Кърджали и региона отново сме потърпевши спрямо подкрепата към ПФК Арда. Бяха направени множество компромиси и бе разрешено да има публика на финала за купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив , дербито на Пловдив между Ботев и Локомотив, и още доста други мачове.

Бяха отворени барове и дискотеки, където има множество струпване на хора, без да се спазват изискванията за минимална дистанция и т.н. На 15ти август в град Кърджали на обновената „Арена АРДА“ ще се играе срещата между Арда и Левски от втори кръг на Ефбет лига. Надяваме се , че Вие като ръководни фактори ще погледнете с друго око към този мач и ще разрешите на официалното откриване на стадиона да има фенове на футбола , спазвайки всички предписания от вас. Ние , организираните привърженици много пъти сме показвали, че спазваме всички предписания и се надяваме срещата между ПФК Арда и ПФК Левски да се превърне в празник на футбола. От организираните фенове на ПФК АРДА".