Отборът на Черно море Тича ще се събере за подготовка за новия сезон в края на август или началото на септември, каза за БТА изпълнителният директор на клуба Саша Топчов. Той обясни, че все още не е решено къде отборът ще проведе подготовката си, но 99 процента тя е във Варна, понеже в града има всички условия за това. Освен зали, за подготовката Варна предлага пясъка на плажа и гористата местност около Аладжа манастир, посочи Топчов.

През този сезон определено ще разчитаме на наши кадри, искаме да ги развиваме повече, защото се очаква заради ситуацията с коронавируса да играем без публика, коментира още той. Ние имаме наша школа и ще даваме шансове на нашите момчета. В отговор на въпрос ще търси ли Черно море Тича друг чужденец освен привлечения сърбин Сава Трайкович изпълнителният директор каза, че за момента ръководството гледа само към юношите на клуба, защото желанието е те да се развиват максимално. “Ако има потребност и видим, че ни трябва един чужденец, ще вземем”, каза още Топчов.

Той призна, че има много голям интерес към играчи на Черно море Тича. Двама от тях - Симеон Илиев и Николай Георгиев, вече са заминали за други отбори. Според Топчов това отваря място за някои от младите играчи, които клубът ще наложи през тази година, и целта е за две-три години Черно море Тича да има конкурентен отбор от негови момчета.

“В момента работим по бюджета на баскетболния клуб”, каза още изпълнителният директор. “Заедно с президента Георги Ганчев полагаме големи усилия, за да успеем да подсигурим всичко както трябва, надявам се, че ще сме спокойни за тази година”, обобщи той.