Капитанът на мъжкия баскетболен първенец Балкан (Ботевград) Митко Димитров заяви, че целите през отбора остават спечелване на титлата и Купата на България. Възпитаниците на Йовица Арсич започнаха лятната си подготовка снощи, след като последния сезон беше прекратен през март заради пандемията от коронавирус и шампион не беше излъчен.

"Връщам се в залата с добро настроение. Със сигурност нито един от нас не е очаквал толкова дълга пауза. Надявам се всички да сме живи и здрави, за да може и първенството да започне по нормален начин. С дъщеря ми и жена ми не ми беше толкова скучно, но днес като дойдох в залата, си мислех колко бързо мина тази пауза от почти пет месеца. Със сигурност не беше приятно, но и това мина до някаква степен. Надявам се да няма втора вълна и да продължим да живеем нормално", коментира Димитров.

Той смята, че Балкан е сглобил добър отбор. "Видях се само с момчетата, които вече бяха в Ботевград от няколко седмици, но мисля, че отборът, който направихме тази година, е доста добър. Пак казвам, надявам се, всичко вече да е нормално. Мисля, че сме един от най-добрите отбори в България, да не кажа най-добрият. Целите ни са отново шампионска титла и Купа на България", продължи Димитров.

"Единственият сигурен съперник в квалификациите за Шампионска лига засега е Цмоки Минск. Мисля, че имаме достатъчно време да се подготвим. Преди две години преодоляхме същия отбор и мисля, че не е невъзможно и сега. Имаме големи шансове да победим", каза още той.