Примката около обвиняемите по делото „Тоско“ продължава да се затяга. Вчера бе извършено досъдебно задържане на 26-годишния шофьор, замесен във фаталния случай, довел до смъртта на 28-годишния български фен на 5 януари пред Концертната зала в Солун, пише Марица.

Според информация на PRESSARIS, в рамките на следващите няколко дни останалите пет души ще бъдат изправени пред следователя, за да се запознаят със сериозните обвинения. Те са 48-годишен фен на ПАОК (според съобщението на полицията) и четирима други, участващи в случая (осъществен бе арест на други двама през януари). Всички бяха идентифицирани след разследванията на полицаите по спортно насилие.

Това са 5 гърци на възраст от 24 до 48 години, срещу които е заведено дело за нарушаване на мира, телесни наранявания по време на съучастие, престъпления на насилие по повод спортни събития и нарушаване на Закона за оръжията, за престъпления.

Продължаващото разследване разкри, че участващите в случая са се събрали в района на Концертната зала след напътствия и информация, предоставени от 48-годишния фен и 26-годишната жена. Отбелязва се, че лекият автомобил, управляван от чуждата гражданка, е нает от 48-годишен мъж от фирма за коли под наем.

Припомняме, че 26-годишният водач на автомобила, който влачи и смъртоносно рани 28-годишния български фен Тоско Бозаджиев по време на фанатично убийство в района на смъртоносната засада в Солун миналата година, беше осъден на пробация със съгласието на прокурора и следователя.

Според същата информация, 26-годишната шофьорка в обяснението си отрече обвинението и повтори това, което първоначално беше казала на пътната полиция в Солун. С други думи, всичко се объркало, без тя да го осъзнае и повлякла 28-годишния българин. Че изпадна в паника и си тръгнала, защото се страхувала за физическата си цялост и за безопасността на колата, която карала.