Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори след срещата на за ТВ правата. Той заяви, че oт 30 клуба само Левски и ЦСКА-София са против.

@@@

"Направихме среща във връзка с телевизионните права. От 30 клуба - 28 са "за". Единствено Левски и ЦСКА изразиха резерви. Договорът остава. Преразпределението е въпрос на ПФЛ. Имаше предложение от тези 5 процента, от които се отказа БФС, да отидат тези средства за отбори, които налагат млади играчи. Записали сме го, ще го предложим за гласуване. Тези 330 хиляди лева да се дават на отбори, които налагат млади играчи", започна Фурнаджиев.

"Не съм говорител на Левски. Може да питате Наско Сираков и Павел Колев. Имаше дискусия, отговори се на всички въпроси. Всичко е ясно и точно. Във всяко решение има отбори, които са "за" и "против". Няма какво да коментираме обаче, след като 28 отбора са "за". За нас е огромен успех да постигнем същите условия, които сме имали до този момент. Това го считам за много голям успех", добави още той.

@@@

"Най-вероятно ще има забавяне на новото първенство. Днес пристигна писмо от министъра на здравеопазването. Изпълкомът ще се събере и ще го обсъдим. Днес има рекорден брой заразени с коронавирус, има и доста заразени футболисти. Ние трябва да се научим да живеем. Трябва да се научим да спазваме мерките и да живеем по нов начин", завърши Фурнаджиев.