Олимпийският шампион по футбол от Москва`80 Ладислав Визек направи шокиращото разкритие, че е пристрастен към хазарта и губи значителни суми всеки месец от игра на карти и залози на спортни състезания.

„Не хвърлям огромни суми за различни покупки, но имам проблем, че същите пари губя на карти. Още от дете се въртя около кръчмите, където големите играеха залагаха пари. Тогава ми се струваше забавление. Когато започнах да тренирам футбол се отдалечиха, но хората от кръчмите успешно пророкуваха, че един ден ще се върна в тяхното общество“, призна 65-годишната футболна легенда в телевизионно предаване.

„Дъщеря ми и мои приятели се опитват да ограничат харчовете ми за хазарт. Постоянно ми водят сметка колко пари съм загубил. Не съм пресмятал общата сума, но мога да кажа с колко олекнах само в първите дни на настоящия месец. Тъй като напоследък съм под постоянен надзор относно тези харчове, успях да не загубя толкова много пари. За четири-пет дни съм на минус с малко повече от 200 евро. Сами може да направите сметка, че реално месечно губя хиляди“, допълни Визек.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Докато бях футболист ходех и в казина. Там залагах на рулетка и губех повече пари, отколкото на карти. Това успях да го преодолея и от дълги години не съм стъпвал в казино. Имам и успех в борбата срещу картите, тъй като се отдръпвам, когато видя, че залозите започнат много да се увеличават“, завърши бившият нападател.

Ладислав Визек е легенда на Дукла (Прага), където играе в продължение на 11 години и печели три шампионски титли на Чехословакия. С националния отбор става олимпийски шампион в Москва през 1980 г., а през същата година печели и бронзов медал от европейското първенство в Италия. Завършва кариерата си през 1988 г. след два сезона в Льо Авър. Неговата дъщеря Павлина е съпруга на бившия чешки национал Владимир Шмицер.