Защитникът на Лудогорец Георги Терзиев сподели очакванията си за предстоящото дерби с Левски, с което ще се рестартира родното първенство. Той е оптимист, че разградчани ще вземат реванш за отпадането от Купата на България след дузпи.

"Вижда се, че има голямо желание във всички, защото в тази голяма пауза ни липсваше футболът. Получи се добра среща, предвид, че е последна преди официалните мачове. Изиграхме един добър мач за времето, в което сме се подготвяли", заяви Терзиев след контролната среща с Дунав, спечелена с 4:0. 

"Няма как 2 месеца да поддържаш това ниво, каквито и упражнения да правиш. И това е ясно за всички спортни хора. Затова е важно треньорите да намерят точната рецепта, с която да извлекат максимума от всеки. Предполагам, че особено в първите мачове, нивото няма да е същото, както преди. Но това е напълно нормално. Виждаме и в Германия, че темпото на игра не е това, което беше."

Павел Върба: Искаме да си върнем на Левски! Дяков пропуска мача (видео)

Защитникът заяви, че не се притеснява от досег със своите противници. 

"Честно казано, не виждам страх. Да, спазваме правилата, доколкото можем, използваме маски, но спортът е такъв, че няма как да се пазиш от това да не се докоснеш с противника. Просто се надяваме да няма болни, постепенно това да отмине и да няма проблеми", призна Терзиев.

"Не е приятно, защото те имат много фенове, които се радвам, че са зад отбора. При такаав ситуация губи целият футбол. Надявам се по-бързо да се стабилизират, защото е добре да има силни отбори", заяви Терзиев относно ситуацията в Левски. 

"Преди 10 години отборите бяха Левски и ЦСКА и като дете съм бил от Левски, защото баща ми е от Левски. Детето поема от родителите си, но сега децата виждат кои са победители и има все повече от Лудогорец."

"За никого не е приятна тази обстановка. Тази неяснота убива всеки, затова им пожелавам да се оправят нещата по-бързо и да се стабилизират."

"Преди няколко месеца преподписах за 3 години, така че договорът ми е до 2023 година", призна Терзиев в предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт.

"Имал съм няколко оферти, но не желая да изпадам в подробности. Щом съм останал тук, значи съм доволен и това ме прави щастлив." 

Терзиев се върна и към периода си, в който бе на проби в Нюкасъл. 

"Сега се шуми около тях и ми става приятно, защото съм видял неща, които може би в България не биха достигнали - като организация, като база, като стадион. Може би само Лудогорец може да се мери. Тогава имах честта да се пипна до Майкъл Оуен, така че съм изключително радостен. В една двустранна игра бях срещу него."