Преди няколко дни, след решение на изпълкома, БФС прекрати шампионатите в трите Елитни групи, а часове след това обяви новите членове на групите. Няколко клуба, сред които пловдивския и варненския Спартак, както и Черноморец, протестираха по различен начин срещу това решение. Днес от централата заявиха, че обявените отбори (Пирин (с два отбора), Монтана и Спартак (Плевен)) не са новите членове на групите, а кандидати, а случилото се определиха като грешка. 

"Пирин (Благоевград), Монтана и Спартак 1919 (Плевен) са кандидати за участие в Елитните групи до 17 и до 15 години. И за трите възрасти, U19, U17 и U15, Зоналните съвети са длъжни да представят отборите, които ще се борят за влизане в националните първенства. Ще бъде спазена Наредбата", заяви за Viasport.bg Делян Асенов от Направление "Детско-юношески футбол".

В момента тренировките при децата и юношите са забранени. Баражите ще се изиграят, когато това е възможно. 

Въпреки изявлението на Асенов решението на изпълкома на БФС остава непроменено в сайта на централата, където Пирин (с два отбора), Монтана и Спартак (Плевен) са посочени като новите членове на Елитните групи до 17 и до 15 години.

На този етап няма никаква информация и какво се случва с регионалните, областните и зоналните първенства в цялата страна.