Локомотив Пловдив е готов да подкрепи идеята на Цървена звезда за създаване на Регионална лига – Изток, с участието на България. През миналата седмица президентът на сръбския гранд Звездан Терзич изложи идеята за организирането на нов турнир. Тя е продиктувана от очакваните промени в евротурнирите от страна на УЕФА вследствие на пандемията.

„Защо да не си направим Регионална лига – Изток с участието на Сърбия, Румъния, Унгария и България? Всяка страна ще излъчи четири отбора. Така в Лигата ще участват 16 тима. Ще има сериозен интерес, убеден съм. Очаквам в скоро време УЕФА да говори със Сърбия по темата. Обсъжда се и обща лига между Белгия и Холандия. Тогава и стадионите ни ще са по-пълни“, коментира Терзич, цитиран от Топспорт.

„Това е страхотна идея и аз бих гласувал „за“, ако ни потърсят за мнение. Още покойният Иван Славков имаше такава идеята за Балканска лига. Подобен турнир ще ни е от полза за добрата подготвеност на отборите ни. Така те ще са ангажирани в сряда и в събота“, коментира собственикът на черно-белите Христо Крушарски.