В момента Деян Иванов защитава цветовете на Ботев (Враца). Футболистът прави своя дебют в Първа лига група за Левски срещу Марек (Дупница) през сезон 2014/15 година, като „сините“ печелят с 6:0, а той играе цял мач. През октомври 2015 г. претърпява тежка травма, поради която отсъства от терените година и половина. След операция в Италия подписва нов тригодишен договор с Левски. През 2017 г. е взет под наем в отбора на Ботев (Враца). В последния си мач за сезона се превръща в герой за Ботев, вкарвайки гол в 89-ата минута, който праща отбора в Първа лига.
Слави се с голямо себераздаване и борба по всяка точка на терена. Един от най-талантливите млади защитници у нас, като само тежки контузии му пречат да бъде докрай пълноценен. Ето какво казва бранителят пред Evima Sport.

Как мислите, че може да оцелеете по време на кризата, независимо дали сте президент на клуб, треньор, футболист или човек, близък до играта и част от футболен клуб. Дайте идеи как и с какво може да се занимаваме по време на карантината?
- В момент като този, в който цялата футболна общественост е “замръзнала”, ние професионалните спортисти трябва да продължаваме да бъдем отдадени на спорта и футбола. Да поддържаме спортна форма, да се опитваме да подобрим уменията и знанията си, защото скоро всичко това ще отмине и футболът отново ще бъде нашето ежедневие. Разбира се, както всички в момента обръщаме повече внимание на семействата си, защото целогодишно сме далече от тях.

Какво трябва да се промени в родния ни футбол като цяло, за да запази той своята обществена и социална роля?
- Основното и най-важно нещо, което трябва да се промени, е да се разчита и дава шанс на български футболисти. Чужденците, които идват в нашите клубове да са наистина класни и да вдигат нивото на отбора, на съотборниците си и на българския футбол като цяло.

Как трябва да се управлява родния ни футбол след кризата и какви хора трябва да застанат начело на него?
- Управлението трябва да бъде по западни стандарти и от хора, които да видели на практика как става това. Играли са в най-силните първенства с най-силните футболисти. Видели са целия модел на управление от първо лице. Имат контакти, достатъчно знания и подкрепа от голяма част от футболната общественост у нас. В наше време в момента това са Стилиян Петров, Димитър Бербатов и Мартин Петров, доказали се през годините като истински българи и мъжкари преди всичко, които ще дадат всичко на българския футбол.