УЕФА е изправена пред сериозен удар за отложеното за следващата година Евро 2020. Европейското първенство трябваше да се проведе през това лято, но заради пандемията от коронавируса беше преместено за следващото.

Сега обаче европейската футболна централа е изправена пред неочакван огромен проблем. Испанската и италианската футболни федерации обмислят да се откажат от домакинството на мачове от континенталния шампионат в Билбао и Рим. Както е известно, Вечния град трябваше да приеме откриването на европейското първенство. Италия и Испания са сред най-засегнатите държави от пандемията от коронавирус.

 Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Допълнително затруднение за УЕФА идва от факта, че останалите 10 стадиона имат вече ангажименти за лятото на 2021 г. „Уембли“, където трябваше да се играят трите мача от Англия в групите, както и полуфиналите и финала, отмени няколко концерта през следващата година.

„Хемпдън Парк“ в Глазгоу, „Авива Стейдиъм“ в Дъблин и „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам също имат изготвена предварителна програма за лятото на 2021 г.

УЕФА е поискала те да се освободят за периода на Евро 2020, но все повече собственици на стадиони са разколебани за домакинството на мачовете от европейското първенство.